IxorTalk Connected Car

Beheer je wagenpark beter dan ooit

Real-time monitoren van wagenpark stelt fleetmanagers in staat om gerichter en efficiënter te zorgen voor wagens en bestuurders

Wagens op afstand monitoren bespaart kosten

Internet of Things specialist Ixor breidt IxorTalk uit met connected carfunctionaliteit. Het IxorTalk platform laat wagenbeheerders toe om eenvoudig draadloos te ‘connecteren’ met elke gewenste wagen via de cloud. Door het verzamelen en verwerken van data in real time krijgen fleetmanagers een up-to-date overzicht van de toestand van alle beheerde wagens. Dit biedt de mogelijkheid om grote kostenbesparingen te realiseren bij het beheer van een wagenpark.

Gericht zorgen voor elk wagen en bestuurder

Naast de kilometerstand kunnen fleetmanagers met IxorTalk continue de gezondheid van de motor en het gedrag van de bestuurder vanop afstand opvolgen. Op basis van deze gedetailleerde informatie over motor, batterij, olie, koelvloeistofniveau, enz. kunnen de beheerde wagens meer op maat onderhouden worden. Ook foutcodes in de wagen worden onmiddellijk gesignaleerd, zodat via proactief optreden een doelgerichte en prijsvoordelige herstelling kan volgen. Met de historiek van toerental, snelheid en geografische locatie kan het gedrag van bestuurders kort opgevolgd worden, en ecodriving bij hen concreet aangemoedigd worden.

Social Responsibility, financieel beloond

Korter op de bal spelen met IxorTalk bij het beheer van een wagenpark levert heel wat op. Een gerichte strategie kan hierbij een bijdrage leveren aan een aantal strategische doelstellingen van een bedrijf zoals CO2 reductie, duurzaamheid, MVO (maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ofwel Social Responsibility). Naast de maatschappelijke en ecologische voordelen leveren deze maatregelen doorgaans ook heel wat economische en fiscale besparingen op.

Snel van start gaan met IxorTalk monitoring

Een wagen uitrusten met IxorTalk is kinderspel. De hardware omvat een compacte module in het voertuig, gekoppeld via een gestandaardiseerde verbinding. Door middel van het chassisnummer wordt de wagen automatisch geïdentificeerd en geregistreerd in de bijhorende software. Volledig plug & play. De FleetProbe kan ook eenvoudig gesynchroniseerd worden met een interne onderhoudsdatabase of een wagenbeheer management systeem.

Met IxorTalk kunnen fleetmanagers in real time:

  • kilometerstanden opvolgen voor onderhoud van de wagens
  • de motor-gezondheid van de wagens gedetailleerd opvolgen
  • het gedrag van de wagenbestuurder opvolgen
  • verwittigd worden wanneer het tijd is voor wagenonderhoud
  • verwittigd worden wanneer foutcodes optreden in een voertuig

IxorTalk is een product gebaseerd op het ixortalk platform dat snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging combineert voor draadloos datacommunicatie. Dit Internet of Things (IoT) platform wordt ingezet voor het eenvoudig in real time monitoren, aansturen en beheren van installaties. De ixortalk software en hardware dringt door in tal van Smart Cities sectoren zoals Dynamic Public Transport, Parking Guidance, Airport Infrastructure, Energy & Utilities en Healthcare. Telkens verbindt IxorTalk draadloos systemen, sensoren en personen, zodat instellingen beschikken over een vollediger overzicht en bovendien dieper kunnen ingrijpen op de gehele geografisch verspreidde installatie. Met IxorTalk optimaliseren ze hun werking en dienstverlening, waaruit productiviteitswinst volgt en ook een aanbod met hogere toegevoegde waarde voor duizenden eindklanten.