IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Peter Defreyne - 2019-12-05

testerdetest

IxorTalk heeft een studie uitgevoerd die in kaart brengt welke digitale eisen een overheid moet stellen aan de dienstenleveranciers op een mobipunt.

Bij het aanbesteden van diensten op een mobipunt ligt de nadruk onvoldoende op een latere integratie in digitale toepassingen zoals mobiliteitsapps en dataportalen. Nochtans zullen gebruikers van het mobipunt digitale informatie en diensten nodig hebben. Zo willen gebruikers bijvoorbeeld weten hoeveel deelfietsen er nog staan of of er deelauto’s beschikbaar zijn, enz.... Om aanbestedingen en concessies hierop voor te bereiden, is het nodig de juiste afspraken nu reeds op te lijsten.

De studie beschrijft de digitale noden waaraan dienstenleveranciers moeten voldoen. Zoals bijvoorbeeld het aanbieden van realtime data, betalings- en reservatiemogelijkheden maar ook het voldoen aan best practices omtrent de privacy-wetgeving.

Door deze noden op te nemen in de aanbestedingen, worden latere integraties mogelijk met dataplatformen, mobiele apps, smart city portalen, routeplanners, 3e betaler-systemen en MaaS-aanbieders. De studie werd universeel uitgewerkt zodat ze als bijlage bij aanbestedingen kan gebruikt worden.

Deze studie werd uitgevoerd in het kader van het City of Things project “Slimme mobipunten" in opdracht van Peer, Genk, Houthalen-Helchteren, s-Lim, Interleuven en Imec.

IxorTalk is de Ixor IoT practice. Het team levert advies, ontwikkelt nieuwe technologie en bouwt nieuwe producten. Recent lanceerden we zo Udini: een nieuwe kijk op toegangsbeheer waarbij de Smartphone centraal in de oplossing staat. Klik hier om meer te weten te komen.

mobipunt

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more