Zyzo in China, dag 3

Sam Verhaegen - 2017-05-11

testerdetest

zyzo in China 3 1 300x300

De eerste leveringen van Zyzo moeten in het najaar de deur uit en om zeker te zijn stuurden we IOT specialist Davy en Ixor CEO Roel naar China, Shenzen om precies te zijn, om de productie opstart te overzien. We krijgen elke dag een kort berichtje van Roel met als onderwerp: Zyzo in China. Enjoy :)

_We hebben wat tijd gevonden tussen alle meetings om de buurt en de stad wat te verkennen. Wat opvallend is, is dat op sommige vlakken de mensen hier wat achter staan op het leven in Europa om dan op andere vlakken helemaal voortrekkers te zijn. Zo kwam ik vandaag nog een leuk voorbeeld tegen van hoe je internet of things nog efficiënter kunt toepassen op smart mobility. _

Image uploaded from iOS 9 225x300 Image uploaded from iOS 8 225x300

De Mobike fietsen zijn een knap voorbeeld hoe je iot voor smart mobility kan inzetten. Je kan een fiets nemen, het slot laten opengaan via de WeChat app en hem gelijk waar achterlaten in de stad voor de volgende fietser. WeChat is het Chinese alternatief voor Whatsapp en heeft een hoop diensten ingebakken: betalingen, shoppen, ... en nu dus ook fietsen. De MoBikes hebben geen docking stations meer nodig en dat zorgt voor extra flexibiliteit. De fietsers kunnen via hun app de dichtsbijzijnde fiets zoeken en hem direct oppikken. Moeten we bij Ixor toch eens bekijken!

Davy heeft ondertussen een hoop nieuwe vrienden gemaakt, waaronder deze 2 zeer begeesterde hardware specialisten die hem de werking van het hardware gedeelte van Zyzo probeerden uit te leggen. Hij gaat het bij software development houden vrees ik :)

Image uploaded from iOS 7 300x225

Na de assembly, PCB, voeding, you name it, stond een meeting met de glasproducent voor het scherm op de planning. De directeur is een Europeaan die ons erg graag wat couleur locale wilde tonen. Voor Zyzo gaan we voor een zeer robuust scherm, met erg sterk gehard glas.

Image uploaded from iOS 25 225x300 Image uploaded from iOS 22 225x300 Image uploaded from iOS 13 300x225

Ik sluit af met een random Panda. Tot morgen

Image uploaded from iOS 26 225x300

-Roel

Meer weten over Zyzo, of zelf eentje bestellen? Surf langs op zyzo.eu

Related articles

Acerta vertrouwt op IxorDocs voor digitale kwartaalafrekening

Read more

Hoe maak ik een succesvolle AI implementatie?

Read more

IoT-convention Europe gebruikt Udini als toegangsbadge

Read more